Pentru ca rulada cu branza mi-a iesit foarte buna si a avut succes, azi am facut o rulada cu gem. Aproximativ aceeasi reteta numai ca e dulce. Si nici nu e foarte greu de facut
.
Rulada cu gemIngrediente:Blatul:-4 oua
-1 pliculet zahat vanilat
-1 lingurita de zahar
-esenta portocale
-100 ml apa fiarta
-60 g faina
-60 g unt topit
-1 lingurita praf de copt
-un praf de sare
Preparare:Separam ouale si batem albusurile spuma cu un pliculet de zahar vanilat si cu 3 linguri de zahar.
Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.
Adaugam faina si praful de copt (stins cu otet sau cu lamaie) in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.
Adaugam la final spuma de albusuri, amestecand usor.
Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc potrivit 15-20 minute, apoi testam cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor si il rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de copt); rulam blatul in prosop si il lasam asa pana se raceste. In timpul acesta pregatim gemul pentru umplut astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe!
Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folositAlmette) cu mararul taiat marunt, branza feta, barnzica de vaci si ceapa. Potrivim de sare si piper si omogenizam.
Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.
Ungem blatul rece cu gem si rulam.
Si in final arata cam asa: