Rulada cu crema de branza
Ingrediente:
Blat:
4 oua
100 ml apa fiarta
60 g faina
1 lingurita boia
60 g unt topit
1 lingurita praf de copt
sare
Crema:
200 g crema de branza (eu am folosit Almette)
100 gr branza feta
100 gr branza de vaci
1 fir marar
2 fire ceapa verde
sare, piper
Preparare:
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.
Adaugam faina si praful de copt (stins cu otet sau cu lamaie) in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.
Adaugam apoi boiaua iar la final spuma de albusuri, amestecand usor.
Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc potrivit 10-15 minute, apoi testam cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor si il rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de copt);rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza - astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe!
Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folositAlmette) cu mararul taiat marunt, branza feta, barnza de vaci si ceapa. Potrivim de sare si piper si omogenizam.
Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.
Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.
Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider putin.
Apoi se portioneaza in felii.
In final arata cam asa: